Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Week van de Amateurkunsten in Izegem: een ideale MATCH

11 april 2016

De Week van de Amateurkunsten (WAK) brengt vanaf eind april twee weken kunst in Izegem. “Het wordt een ideale match tussen de verscheidene soorten amateurkunsten”, zegt Kichou Lycke, voorzitter van de Werkgroep Beeldende Kunst. “Het overkoepelende thema van de Week van de Amateurkunsten is MATCH, wat verwijst naar samenwerkingsverbanden en partnerschappen. Dat de WAK dit jaar ook samenvalt met de Week van de Academies zorgt voor extra mogelijkheden.”

“In Izegem trekken we dan ook alle registers open”, verduidelijkt schepen van Cultuur en Onderwijs Kurt Himpe. “Niet minder dan 34 Izegemse kunstenaars en 8 fotografen nemen deel aan de verscheidene activiteiten en ook de Kunstacademie Art’Iz, de Izegemse Dansacademie en de toneelverenigingen Pat Paniek en De Lanteern werken mee aan het initiatief.”

Place du Tertre en Chambres d’Amis

“Van 22 april tot 8 mei is er in de tentoonstellingszaal Meilief een tentoonstelling MATCH die elke dag te bezoeken is. De opening van de tentoonstelling wordt opgeluisterd door leerlingen van Art’Iz. Tijdens het weekend van  30 april en 1 mei is er in het atelier van het Izegemse Keramiek Collectief (IKC) een tentoonstelling Digitaal kleinbeeld”, aldus Kichou Lycke.

“Tijdens datzelfde weekend wordt ook de Melkmarkt ingepalmd door kunstenaars. Een twintigtal kunstenaars werken er ter plaatse en er is animatie door de toneelgezelschappen Pat Paniek en De Lanteern en door de Izegemse Dansacademie. Geďnteresseerden kunnen ook in een achttal huizen in het centrum van de stad terecht voor acht Chambres d’Amis – tentoonstellingen”, besluit schepen Himpe.

Alle informatie op www.izegem.be.