Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wandelaarshut langs kanaal weer mikpunt van vandalisme

26 januari 2016

De wandelaarshut langs het kanaal Roeselare-Leie werd de laatste tijd weer het mikpunt van vandalisme. “Het is echt geen fraai beeld meer”, stelt schepen van Toerisme Kurt Himpe.

In 2002 werd door Westtoer een infochalet geplaatst langs het jaagpad om wandelaars en fietsers een rustplaats aan te bieden. Het toeristisch infobord werd in 2009 al verwijderd omdat het ten prooi viel van vandalisme. Graffiti en ongepaste opschriften werden toen door Westtoer verwijderd.

Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) contacteerde onlangs Westtoer over de staat van de wandelaarshut. “Er is schade toegebracht aan de dakconstructie, planken van de zitbank zijn afgerukt en op de houten constructie staan er weer tal van ongepaste opschriften”, zegt Himpe.

Alternatieve accommodatie

“Ondanks verhoogd politietoezicht blijkt het vandalisme aan te houden”, verduidelijkt Himpe. “Het is vanuit toeristisch oogpunt geen meerwaarde om een wandelaarshut te hebben die wandelaars en fietsers links laten liggen omdat de accommodatie vuil en kapot is. Westtoer is bereid om de hut te herstellen, maar er rijzen grote vraagtekens bij het nut. W&Z is voorstander om de hut af te breken en ook het Izegemse stadsbestuur liet weten dat de wandelaarshut beter verwijderd wordt.”

“Westtoer zal de mogelijkheid bekijken om op dezelfde plaats een picknickbank in duurzaam materiaal te plaatsen. Indien dit niet mogelijk zou zijn op korte termijn, dan zal door stad Izegem in het kader van de realisatie van de trage wegverbinding op Wandel op de Mandel bekeken worden om daar een dergelijke accommodatie te plaatsen, eventueel in samenwerking met Westtoer of de provincie West-Vlaanderen”, besluit toerismeschepen Himpe.