Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Voorontwerp heraanleg op- en afritten E403 zo goed als klaar

14 september 2016

Tijdens de zitting van 13 september polste raadslid Inge Six (Open VLD) naar de stand van zaken van de herinrichting van de op- en afritten van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie en de uitbreiding van de carpoolparking.

“Zoals u weet volgen we dit dossier al een hele tijd op en toetsen we ook regelmatig af wat de stand van zaken is”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“Uit de meest recente informatie die we ontvangen hebben, weten we dat het voorontwerp voor de heraanleg zo goed als klaar is. Dit voorontwerp  gaat over het grondplan en het assenplan. Nu moeten de detailplannen nog verder uitgewerkt worden. Die omvatten onder andere de technische plannen van een uitbreiding van een koker over de Mandel, het onteigeningsplan en de dwarsprofielen.”

“Men is ook nog volop bezig met het bekijken van de veiligheidsafstanden die moeten gerespecteerd worden ten opzichte van de windturbine die het dichtst bij het op- en afrittencomplex geplaatst werd. Daarnaast zijn er ook nog de grondverwervingen en de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag.”

“Het afwerken van het voorontwerp en de aanvraag van het Ministerieel Besluit voor de onteigeningen worden voorzien voor het einde van het jaar”, besluit de mobiliteitsschepen.