Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

UNESCO-diploma voor Izegemse beiaard

22 april 2016

Op vrijdag 22 april ontvingen stadsbeiaardier Koen Cosaert en schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe een UNESCO-diploma voor de Izegemse beiaard uit handen van professor Marc Vervenne, ererector van de KU Leuven en voorzitter van de Vlaamse UNESCO-commissie.

De overhandiging gebeurde in het federaal parlement naar aanleiding van een inspiratiedag over de beiaardcultuur. De beiaardcultuur in ons land werd door de UNESCO in 2014 erkend.

“In de toren van de Sint-Tillo hangt een beiaard van 47 klokken, met een totaalgewicht van ongeveer tien ton”, zegt schepen Himpe. “In onze stad is er sinds 1983 een traditie om de beiaard elk jaar in de kijker te zetten met zomeravondconcerten en wekelijkse beiaardbespelingen. De vrijwilligers van de beiaardwerkgroep zullen binnenkort het programma van de zomeravondconcerten in 2016 voorstellen.”

“Beiaardcultuur alle kansen geven”

“Naast Koen Cosaert heeft onze stad sinds 2014 trouwens een tweede stadsbeiaardier, de jongste van het land. Zijn zoon Florian krijgt zo de kans om de beiaardkunst in de schijnwerpers te zetten en Izegem mee cultureel op de kaart te zetten. Met de aanstelling van Florian wilden we ook een signaal geven en onderstrepen dat de beiaardcultuur alle kansen moet krijgen”, besluit Himpe.