Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem plaatst bijkomende sensibiliseringsborden

6 oktober 2016

Om de snelheidsbeperking in de bebouwde kom extra in de verf te zetten, zullen vanaf eind oktober bijkomende sensibiliseringsborden in het Izegemse straatbeeld verschijnen.

“Twee verscheidene types borden zullen in straten geplaatst worden waar vaak te snel gereden wordt”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. “Het gaat om in totaal tien borden, die ook regelmatig zullen verplaatst worden. In bepaalde gevallen zal er maar één bord in de straat komen, in andere straten meerdere om het snelheidsregime extra aan te duiden. ”

Overleg met politie

“Voor het bepalen van de locaties zal er ook overleg zijn met de politie. Op die manier willen we eerst sensibiliseren, maar daarna kan een snelheidscontrole volgen”, waarschuwt de schepen.

Uit regelmatige controle blijkt dat in bepaalde straten vaak te snel gereden wordt. Jammer genoeg kan er niet altijd een infrastructurele ingreep gebeuren om de snelheid te doen respecteren. “Zo bleek tijdens de flitsmarathon op 3 oktober dat in de Gentse Heerweg waar maar 50 kilometer per uur mag gereden worden in één uur tijd 60 overtredingen vastgesteld werden. Een bestuurder reed er zelfs aan 85 kilometer per uur”, zegt schepen Himpe. “Ook in de Meensesteenweg, de Leenstraat, de Prins Albertlaan en de Baronstraat werden nogal wat overtredingen vastgesteld.”