Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem gaat op zoek naar nieuwe gidsen

20 mei 2016

Om de gidsengroep uit te breiden organiseert de stad Izegem een cursus die op het einde van de zomervakantie van start gaat.

“Voor de rondleidingen in de nieuwe museumsite Eperon d’Or, het museum ‘Stoom en Stroom’ en de KIZ-wandelingen, kan de stad Izegem een beroep doen op een groep gedreven en gemotiveerde gidsen”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe. “Om de huidige gidsengroep te versterken wordt een cursus georganiseerd.”

“Wie geboeid is door geschiedenis in het algemeen en de Izegemse geschiedenis in het bijzonder en geďnteresseerd is in historische weetjes, musea en het omgaan met mensen, is geknipt als gids”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert. “De nieuwe cursus start op zaterdag 27 augustus en loopt tot 26 november. In een vijftigtal lesuren in Eperon d’Or of op een andere locatie krijgen de kandidaat-gidsen een opleiding.”

“Tijdens deze lessen is er uiteraard veel aandacht voor de geschiedenis van onze stad, waarbij gefocust wordt op de schoenen en borstels en de achtergrond van een aantal Izegemse monumenten en opmerkelijke gebouwen”, aldus Colpaert. “Maar ook de economie, de politiek en de cultuur in het hedendaagse Izegem komen aan bod en de kandidaten krijgen tips om te gidsen.”

Praktisch:

Deelname aan de cursus kost 200 euro (cursussen en examens inbegrepen). Wie in de loop van het daaropvolgend jaar minstens 5 rondleidingen en/of stadswandelingen heeft begeleid, krijgt de helft van dat bedrag terugbetaald.