Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provincieraadslid dringt aan op bezoekersonderzoek 't Veld

16 februari 2016

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vroeg in de commissie Toerisme en Recreatie om voor het provinciedomein ’t Veld in Ardooie een bezoekersonderzoek uit te voeren.

Westtoer liet al bezoekersonderzoeken uitvoeren voor de provinciedomeinen Palingbeek en Lippensgoed-Bulskampveld. Voor 2016 is er ook een meet- en onderzoeksproject voor het provinciedomein De Gavers en er komt een eerste evaluatie van het natuurpark Het Zwin na de opening.

“Dergelijke bezoekersonderzoeken leveren een schat aan informatie”, zegt provincieraadslid Himpe. “Niet alleen het aantal en de herkomst van de bezoekers is dan gekend, maar ook wat de bezoekers positief en minder positief vinden.”

“Heel specifiek voor het provinciedomein ’t Veld is een van de veel voorkomende opmerkingen dat fietsen aan de hoofdparking moeten achtergelaten worden. Voor fietstoeristen is dit niet altijd een evidente zaak, vooral omdat de cafetaria De Keunepupe zich in het midden van het domein bevindt. Aan de hand van een bezoekersonderzoek kunnen bepaalde aanpassingen gedaan worden waardoor het provinciedomein nog aantrekkelijker wordt”, verduidelijkt Himpe.

Westtoer is bereid om te bekijken of een onderzoek voor ’t Veld mogelijk is. Verschillende toegangen tot het domein beperken immers de mogelijkheden voor een dergelijk bezoekersonderzoek.