Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Proefopstelling voor het knippen van de Krekelstraat

6 juli 2016

Van 15 juli tot 15 december testen we met een proefopstelling het knippen van de Krekelstraat. Eén van de voorstellen uit Visie2030.

“We willen testen wat de effecten zijn van het knippen van de Krekelstraat ter hoogte van de voetgangersoversteek aan het JOC.  Een veilige trage verbinding maken en onnodig doorgaand verkeer vermijden is de bedoeling”, verduidelijkt burgemeester Bert Maertens. “Zo zou de groene ruimte aan De Leest, het JOC en de sportvoorzieningen Krekel Noord en Zuid op een veilige manier verbonden zijn.”

“Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze proefperiode de Krekelstraat verder gebruiken. Voor het gemotoriseerd verkeer zal de Krekelstraat geen doorgangsweg meer zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

Evaluatie door buur tbewoners

Om de effecten te kunnen inschatten, waren er vooraf observaties en metingen in de Krekelstraat, de Bellevuestraat, de Sint-Jorisstraat en in de Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Tijdens de proefperiode voeren we nieuwe metingen uit.

De proefopstelling komt er vanaf 15 juli tot 15 december. “Alle bewoners van dat deel van de Krekelstraat, de Bellevuestraat, de Steenovenstraat en de Sint-Jorisstraat hebben een brief ontvangen met alle uitleg. Na de proefperiode nodigen we hen uit voor een evaluatievergadering”, besluiten burgemeester Maertens en mobiliteitsschepen Himpe.