Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeren tijdens het Izegemse Batjesweekend

13 juni 2016

Tijdens het Batjesweekend geldt in Izegem een speciale regeling voor het parkeren en is het centrum deels niet bereikbaar met de wagen. “We voorzien opnieuw een extra parking in de Prins Albertlaan voor de Batjesbezoekers”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

Beschikbare parkings

De Batjes lokken traditioneel veel bezoekers naar Izegem. “Van de gratis parkings langs de parkeerroute zijn parking 1 en parking 2 in de Dirk Martenslaan ter beschikking en parking 5 aan de Sint-Tillokerk. Parking 3 aan de Prins Albertlaan wordt tijdens het Batjesweekend uitgebreid met 100 parkeerplaatsen op de bedrijfsparking van Vandemoortele net naast de museumsite Eperon d’Or. Deze bedrijfsparking is open van zaterdag 8 uur tot zondag 22 uur en kan dus ook gebruikt worden voor de wekelijkse zaterdagmarkt die tijdens dat weekend in de Kasteelstraat plaatsvindt”, verduidelijkt Himpe. “Ook de parking van de Verso blijft ter beschikking via de Dirk Martenslaan, uitgezonderd op zaterdagvoormiddag door de verplaatste zaterdagmarkt.”

Afgesloten parkings

Door de Batjes zijn er enkele parkings niet bruikbaar. “De gratis parking 4 is enkel bereikbaar via de Nederweg, het betalende gedeelte is afgesloten en de bijkomende parking van Strobbe in de Kasteelstraat is niet bereikbaar. Ook de betalende parkings op de Korenmarkt, de Grote Markt en de Wijngaardparking zijn vanaf donderdag deels of helemaal niet beschikbaar. Het is belangrijk dat iedereen de tijdelijke verbodsborden raadpleegt”.

Centrum afgesloten

Tijdens het Batjesweekend is het parcours van de Batjes afgesloten. “Op vrijdag is het parcours afgesloten van 13 uur tot 23 uur, op zaterdag van 9 uur tot 23 uur en op zondag van 9 uur tot 22.30 uur. In tegenstelling tot de voorbije jaren is de Stationsstraat wel toegankelijk voor wagens op vrijdag en zaterdag. Op zondag is deze straat ook afgesloten. De Roeselaarsestraat is tussen de Bellevuestraat en de Ommegangstraat afgesloten van vrijdagmiddag tot zondagavond omdat daar een podium opgesteld wordt. Er is een omleiding voor het gemotoriseerd verkeer.”

Alle info op www.izegem.be.