Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oude stadsgezichten bezichtigen op de Grote Markt

20 juli 2016

Vanaf volgende week worden voorbijgangers en bezoekers op de Grote Markt ondergedompeld in het verleden van de stad. “Op het infoscherm projecteren we oude stadsgezichten”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe.

Op verschillende plaatsen in Izegem zijn nog oude stadsgezichten te zien op infopanelen die geplaatst werden in samenwerking met de projectvereniging BIE. Ook in het stadsmagazine Izine worden in samenwerking met de heemkundige kring Ten Mandere al een hele tijd historische gebeurtenissen uitgelicht.

“We willen nu van het infoscherm gebruik maken om het project ‘Oude stadsgezichten in het straatbeeld’ op een dynamische manier uit te rollen en de voorbijgangers en bezoekers op de Grote Markt kennis te laten maken met het verleden van onze stad. De stad beschikt over een rijk fotoarchief. In samenwerking met de heemkundige kring kunnen we putten uit duizenden foto’s die ze in hun documentatiecentrum bewaren”, verduidelijkt de erfgoedschepen.

“Het biedt niet alleen kansen om de mensen in contact te brengen met de geschiedenis van de stad, het heeft zeker ook een meerwaarde voor de zomerzoektocht van het Davidsfonds die in Izegem aan de gang is.”

“Geregeld zullen er andere beelden geprojecteerd worden die te maken hebben met de geschiedenis van Izegem, Emelgem en Kachtem. We werken thematisch. De eerste fotoreeks zal te maken hebben met de spoorverbinding die vroeger langs de Zuidkaai het historische industriegebied van de stad ontsloot, met een volgende reeks focussen we ons op open monumentendag van 11 september”, besluit schepen Himpe.