Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw "Week van de Mobiliteit" in Izegem

12 september 2016

Ook de stad Izegem neemt dit jaar opnieuw deel aan de ‘Week van de Mobiliteit’. “Met verschillende activiteiten en acties zetten we iedereen aan om mee werk te maken van duurzame mobiliteit”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“Op 16 september is er Strapdag waarbij vooral de duurzame en veilige verplaatsingen naar de school in de kijker gezet worden. Alle basisscholen doen hieraan mee en roepen hun leerlingen op om op die dag stappend of trappend naar school te komen. Ook met de workshop ‘Kijk ik fiets!’ op woensdag 21 september krijgen kinderen de kans om met leuke oefeningen te leren fietsen”, licht mobiliteitsambtenaar Siska Vanhooren toe.

Op donderdag 22 september neemt het stadhuispersoneel deel aan de ‘Car Free Day’ en laten ze de wagen thuis en de Mobibus zakt ook weer af naar Izegem. Dit is een mobiele tentoonstelling voor leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs.  

"Fietsverplaatsingen in Izegem in kaart brengen"

“De stad Izegem neemt daarnaast ook nog deel aan de FietsTelweek. Daarmee wordt het fietsgedrag in Izegem in kaart gebracht. Tijdens de FietsTelweek van 19 tot en met 26 september 2016 telt elke fietser en fietskilometer in Izegem. Ook de inwoners van Izegem kunnen hierbij helpen”, aldus de mobiliteitsschepen. “Door de gratis FietsTelApp te downloaden kan je laten weten waar je fietst. Zo komen wij meer te weten over fietsverplaatsingen in Izegem en door deel te nemen maak je kans op schitterende prijzen.”

Meer info op www.fietstelweek.be.