Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe voorzitter voor comité Externe relaties

1 februari 2016

Het Izegemse comité Externe relaties stelde op maandag 25 januari een nieuwe voorzitter aan. De 28-jarige Anita Bade neemt de fakkel over van An Derluyn.

Anita Bade is afkomstig uit de Duitse gemeente Bad Zwischenahn, één van de partnersteden van Izegem. “De band tussen de stad Izegem en de partnersteden kan er enkel wel bij varen”, stelt schepen van Externe relaties Kurt Himpe. Naast Bad Zwischenahn is Izegem ook verbroederd met de Tsjechische stad Zlin, het Franse Belle, Hotton in Wallonië en via de deelgemeente Kachtem met het Duitse Hilders.

Anita Bade, lerares in het kleuteronderwijs,  is gehuwd met Maarten Dejonckheere die ze leerde kennen na een uitwisselingsproject tussen het Izegemse jeugdhuis en dat van Bad Zwischenahn. Sinds 2007 woont ze in Izegem. “Samen met het comité Externe relaties zullen er verder activiteiten georganiseerd worden om de band tussen Izegem en de partnersteden te versterken. In 2015 vonden heel wat jubileumfeesten met onze partnersteden plaats. Uit de officiële contacten rijpten er al heel wat nieuwe ideeën die we nu zullen uitwerken”, zegt de nieuwe voorzitter.