Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

New Yorkse beiaardier Julie Zhu op affiche Izegemse beiaardconcerten

26 mei 2016

In juni en juli wordt de Izegemse beiaard opnieuw in de kijker gezet met een reeks zomeravondconcerten met binnen- en buitenlandse beiaardiers.

“Uiteraard geven we de twee Izegemse beiaardiers Koen en Florian Cosaert een ereplaats tijdens de concerten. Koen geeft het startschot op 13 juni, samen met Benjamin Sercu die improvisaties brengt op Armeense dubbelrietfluit en sexonett. Dat concert staat onder andere in het teken van 150 jaar vriendschap tussen Japan en ons land. Florian, de jongste beiaardier van het land, sluit de reeks concerten af op de Vlaamse feestdag en op het einde van het concert zal de Vlaamse Leeuw weerklinken boven de stad”, stelt cultuurschepen Kurt Himpe.

“Maar we halen op maandag 20 juni ook een topper uit de Verenigde Staten naar Izegem”, aldus Koen Cosaert. “Julie Zhu, beiaardier verbonden aan de Saint Thomas Church in New York. Ze studeerde in 2013 af aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen. Dat concert zal vergezeld worden door soundscapes op toetsen en elektronica door  Gunter Callewaert en Toon Bosschaert.” Ook Luc Dockx, stadsbeiaardier van Hoogstraten komt naar Izegem voor een zomeravondconcert.

Tijdens de drie laatste concerten worden ook historische en andere verhalen gebracht.

De gratis concerten vinden plaats op het Bad Zwischenahnplein naast het voormalige borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat en starten om 20 uur.

UNESCO-diploma in Sint-Tillokerk

Stadsbeiaardier Koen Cosaert en schepen Kurt Himpe maakten van de gelegenheid gebruik om aan deken Herman Lecluyse het ontvangen UNESCO-diploma te overhandigen. Het zal een plaats krijgen in het portaal van de Sint-Tillokerk.