Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Metamorfose voor Izegemse Cultuurtrofee

6 juli 2016

Tijdens de zitting van de gemeenteraad van 5 juli werd het reglement voor de Izegemse Cultuurtrofee grondig gewijzigd. “Daardoor gaat er meer aandacht naar alle genomineerden en de vroegere laureaten worden er ook bij betrokken”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe.

Sinds 1986 worden elk jaar personen of verenigingen die een uitzonderlijke culturele prestatie geleverd hebben of zich verdienstelijk toonden op cultureel gebied in de kijker gezet door de overhandiging van een Cultuurtrofee. De eerste persoon die in 1986 de Cultuurtrofee ontving was historicus Jean-Marie Lermyte. Het volgende jaar was de eerste vereniging aan de beurt en dat was het Koninklijk Mannenkoor De Kerels.

“Bij de uitreiking van de Cultuurtrofee zal niet langer alleen de laureaat gehuldigd worden, maar ook alle genomineerden van dat jaar worden bij de huldiging betrokken”, verduidelijkt schepen Himpe.

“Ook de wijze van aanduiding van de laureaat voor de Cultuurtrofee wordt grondig veranderd. De verenigingenraad van de Cultuurraad zal niet langer stemmen voor één kandidaat , maar punten toekennen waardoor er een rangschikking komt van de kandidaten en er geen kandidaten afvallen.”

“Ook alle laureaten van de Cultuurtrofee sinds 1986 zullen hun stem kunnen uitbrengen. Zo geven we de vroegere winnaars van de trofee een stem in het aanduiden van de nieuwe laureaat”, besluit de cultuurschepen.