Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstzomer Leiestreek strijkt neer in Izegem en Ingelmunster

27 juni 2016

Tijdens de zomervakantie vinden op tal van locaties in Ingelmunster en Izegem tentoonstellingen met moderne hedendaagse kunst plaats.

“Ingelmunster en Izegem sloegen de handen in elkaar voor het project en zorgden elk voor verschillende locaties, die vaak uniek zijn om de kunsttentoonstellingen een plaats te geven”, zeggen Izegems schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe en toerismeschepen Nadine Verheye uit Ingelmunster.

Twaalf kunstenaars op vier Ingelmunsterse locaties

In Ingelmunster stellen twaalf kunstenaars tentoon in het Cultuurcentrum in de Kortijkstraat, de Oude Pastorie in de Weststraat, cinema Albert in de Oostrozebekestraat en de Gravenkapel in de Schoolstraat. “De vier sites zijn alleen tijdens de weekend van 9 en 10 juli en 16 en 17 juli te bezoeken van 14 tot 18 uur”, zegt schepen Verheye. “Er zijn foto’s, schilderijen, keramiek, glaswerk en sculpturen te bewonderen van Maarten Caessens, Carlos Caluwier, Christian Carrette, Dominique Demeulemeester, Martina Denijs, Kaatje Grauls, Jurgen Herman, Dirk Hofman, Pia Manu, Janine Vandeleene, Pascal Vercaemer en Voya E Art.”

Kunst in Eperon d’Or

“In Izegem zijn de werken van vijf kunstenaars te bekijken in het museum Eperon d’Or. Adriano Piu, Michel Cartier en Rudy Duyck stellen beelden tentoon, van Yann-Erich Eichenberger zijn houtsculpturen opgesteld en Marc Roos zet keramiek in de kijker”, vult schepen Himpe aan. “Deze tentoonstelling loopt van 1 juli tot en met 31 augustus van 10 uur tot 17.30 uur, uitgezonderd op maandag en de wettelijke feestdagen. Een groot deel van de werken is te zien in het gratis deel van de museumsite in de foyer en in het streekbezoekerscentrum op de derde verdieping. Andere werken zijn opgesteld in het museale parcours.”

Ook de Izegemse kunstenaar Johan Herman zet voor de twintigste keer zijn huis en tuin open voor “Kunst op en rond het water” in de Vijfwegenstraat. Daar zijn tijdens de laatste twee weekends van augustus beelden te bewonderen van Anja Brugghe, Martina Denijs, Johan Herman en Marc Roos.

Fietstocht langs kanaal en landelijke wegen

Tijdens de weekends van 9 en 10 juli en 16 en 17 juli kan wie het kunstzinnige met het sportieve wil combineren, fietsen van Ingelmunster en Izegem en omgekeerd en zo de verschillende locaties bezoeken tijdens een aangename tocht langs het kanaal en de landelijke wegen.

Net zoals vorig jaar steunt de Kunstzomer het goede doel "Een Hart voor West-Vlaanderen". Dit gebeurde met een uitverkocht concert van Berlaen.

Alle informatie over de deelnemende kunstenaars en praktische informatie op de websites

www.toerisme-leiestreek.be/nl/kunstzomer en http://www.musea.izegem.be/nl/254/content/5556/jaarprogramma.html.