Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse Kunstacademie wordt Art'Iz

26 februari 2016

De Izegemse Kunstacademie pakt dit weekend uit met een tweedaags kunstevenement “De Artiestenfabriek!”. Op de openingsavond van deze tweedaagse werd tijdens een academische zitting op de site Strobbe de nieuwe naam van de Izegemse Kunstacademie bekendgemaakt. De Kunstacademie werd omgedoopt tot Art’Iz.

“Elk onderdeel van de naamgeving heeft een specifieke betekenis”, duidt directeur Wim Belaen. “Art verwijst naar artistiek en artiesten, terwijl de Iz uiteraard verwijst naar de stad Izegem. De leerlingen en leerkrachten worden eigenlijk allemaal Artizten”.

“De ondertitel in het logo verwijst dan weer naar het regionale karakter van de Kunstacademie, met een hoofdzetel in Izegem en filialen in Ardooie, Ingelmunster, Lendelede, Oostrozebeke en Sint-Eloois-Winkel”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe.

De Kunstacademie is ontstaan uit een fusie van de Izegemse Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en het Izegemse filiaal van de Roeselaarse Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. “De Kunstacademie die officieel startte op 1 september 2015 brengt woord, beeld en muziek samen”, aldus de schepen.

De plechtigheid werd bijgewoond door Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Twee oud-leerlingen van de academie, Radio2-presentator Cathérine Vandoorne en pianovirtuoos Jan Michiels, zorgden voor de presentatie en de muzikale intermezzi.

Artiestenfabriek! op volle toeren

“Op zaterdag 27 februari draait de Artiestenfabriek! op volle toeren. Dan is iedereen welkom op de site Strobbe om de jonge kunstenaars aan het werk te zien tijdens korte concerten, voorstellingen en acts en om de tentoonstellingen te bezoeken”, legt Wim Belaen uit. “Van 13.30 uur tot 18 uur krijgen de Strobbegebouwen een kunstzinnige invulling met het interbellum als thema.”