Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek zoekt jongerenambassadeurs voor Europees project

4 november 2016

De Izegemse bibliotheek neemt deel aan het Europees project ‘Our Democratic Europe’ en zoekt  hiervoor jongerenambassadeurs, scholen of jeugdorganisaties. “Het gaat om een project waaraan naast jongeren uit Denemarken, Polen en Nederland ook 25 jongeren uit de regio kunnen deelnemen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Arhus en de bibliotheken van het samenwerkingsverband Broere, waaronder de Izegemse bibliotheek, zijn partners in het nieuwe project waarbij jongeren tussen 14 en 18 jaar worden opgeleid tot echte ambassadeurs. De jongeren zullen leren hoe ze zelf een vergadering kunnen leiden of een goede presentatie maken. Onderwerpen zoals onderwijs, klimaatverandering, armoede en innovatie komen aan bod in een regionaal seminarie en daarna volgen vier internationale seminaries.

“Het project heeft als doel dialoog en ontmoetingen te creëren tussen jongeren, ondernemers en beleidsmakers van verscheidene niveaus. Ze zullen samen nadenken over Europa en de toekomst en het eindresultaat van de seminaries zal dan door de jongeren officieel overhandigd worden aan de Europese Commissie”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle.

“Met dit project laten de bibliotheken jongeren nadenken over de maatschappij en de toekomst, een belangrijke rol voor de bibliotheken en kenniscentra”, verduidelijkt schepen Himpe. “De 25 jongeren zullen geselecteerd worden via een inschrijvingsprocedure. Geïnteresseerden tussen 14 en 18 jaar kunnen zich vóór 30 november aanmelden via www.arhus.be/OurDemocraticEurope. Het project start met een eerste regionaal seminarie eind januari 2017.”