Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek en Sint-Jozefskliniek slaan de handen in elkaar

11 mei 2016

De Izegemse bibliotheek en de Sint-Jozefskliniek slaan de handen in elkaar voor een boekenproject. Daardoor zullen patiënten die opgenomen zijn in de kliniek vanaf 1 september boeken kunnen ontlenen. “Een win-winsituatie voor beide instellingen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “Hierdoor zal de uitgebreide collectie van de Izegemse bibliotheek nog meer ontleend worden en hebben patiënten een ruime boekenkeuze ter beschikking”.

“Zowel de beheerraad van de bibliotheek als de raad van bestuur van de kliniek keurden de samenwerking onlangs goed, waardoor het boekenproject van start kan gaan na de zomervakantie”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle en pastor Filip Lesy.

“Patiënten moeten lid zijn of worden van de Izegemse bibliotheek en kunnen dan maximaal tien boeken ontlenen gedurende een maand. Wie jonger is dan 18 jaar en ouder dan 60 kan gratis lid worden”, legt Nicolas Cappelle uit. “Bij het verlaten van het ziekenhuis neemt de patiënt de boeken mee naar huis.”

“De geïnteresseerde patiënten kunnen in de kliniek de website van de bibliotheek bekijken en boeken kiezen. Eén van pastores of een vrijwilliger zal dan contact opnemen met de bibliotheek met alle gegevens van de patiënt en de boekenkeuze”, aldus pastor Filip Lesy.

Thematische boekenpakketten voor pediatrie

Naast het boekenproject wordt ook gestart met een thematische samenwerking tussen de bibliotheek en de pediatrie van de kliniek. “De pediatrische afdeling trimestrieel met thema’s en in dat kader zal een wisselcollectie ter beschikking gesteld worden waaruit de kinderen tot 15 jaar kunnen kiezen en het pakket bevat ook een aantal voorleesboeken waaruit een vrijwilliger dan aan de kinderen voorleest”, zegt schepen Himpe. “Een dergelijk wisselcollectiesysteem bestaat ook voor de Izegemse lagere scholen.”