Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Erfgoeddag voltreffer voor nieuw Izegems museum Eperon d'Or

24 april 2016

De vooropening van het nieuwe Izegemse museum Eperon d’Or had veel voeten in de aarde maar de vooropening op Erfgoeddag werd een voltreffer.

“Om op tijd klaar te geraken was het bij schepen van Patrimonium Caroline Maertens en stadsingenieur Els Manhaeve alle hens aan dek om tot op het laatste moment alles te coördineren. Maar het schitterende resultaat van hun onverdroten inzet en het werk van de museummedewerkers en vele stadsdiensten mag meer dan gezien worden”, benadrukt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe.

“Meer dan 2600 bezoekers tijdens het erfgoedweekend”

Het resultaat viel bij de bezoekers zeker in de smaak en zorgde voor een overrompeling op Erfgoeddag. “We tekenden 1027 bezoekers op Erfgoeddag zelf op”, meldt museumconservator Hilde Colpaert. “De bezoekers waren allemaal vol lof over het prachtig gerestaureerde gebouw en de museale invulling. Ook de tijdelijke tentoonstelling over rituelen kreeg heel wat aandacht.”

“Ook op zaterdag kwam heel wat volk over de vloer. Zo organiseerden onder andere de ‘Vrienden van de Izegemse Musea’ een activiteit op zaterdagavond met 130 deelnemers en de wandeltocht van de Brigandstappers op zaterdag lokte bijna 1500 bezoekers naar het streekbezoekerscentrum”, besluiten conservator Colpaert en schepen Himpe.