Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Cambio in Izegem?

12 januari 2016

De stad Izegem onderzoekt of het haalbaar is om Cambio op te starten in Izegem. Dit autodeelsysteem is perfect geschikt voor mensen die de wagen niet zo vaak nodig hebben.

“Het autodeelsysteem is een eenvoudige formule waarbij op een vaste standplaats in de stad een deelauto ter beschikking staat. Tegen een vergoeding kan die dan gereserveerd en vrij gebruikt worden”, legt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe uit. “Om boodschappen te doen, om materiaal te verhuizen of een daguitstap te doen.  Ook voor een dienstverplaatsingen kan de Cambiowagen gereserveerd worden. Na het gebruik moet de deelauto weer op de standplaats gezet worden, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan.”

“Met Cambio heb je dus een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. Bovendien verlost Cambio de bestuurder van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengen zoals onderhoud, herstellingen, autokeuring”, verduidelijkt schepen van Duurzaamheid Nadia Staes. “Cambio neemt alles voor haar rekening. Bij het autodelen betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn geen vaste kosten, enkel een bescheiden maandelijks abonnement. Dit maakt Cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.”

Milieuvriendelijker

“Bij de keuze van haar auto’s houdt Cambio rekening met de ecoscore van de wagens en elke deelauto vervangt acht tot twaalf private wagens.  De milieuvriendelijke auto’s van Cambio verkleinen dus meteen ook de ecologische bandafdruk.”

Het stadsbestuur is momenteel in gesprek met Cambio om te kijken of het haalbaar is om dit systeem op te starten in Izegem. Aan de hand van een vragenformulier op de website www.izegem.be kunnen geïnteresseerden laten weten of men in zo’n systeem wil instappen.