Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Boekenfeest haalt performer Rick de Leeuw en schrijver-danser Ish Ait Hamou naar Izegem

6 september 2016

De tweede editie van het Boekenfeest moet de stad opnieuw onderdompelen in de wereld van kunst, woord, taal, muziek en dans. “We halen een hele reeks toppers naar Izegem, voor elk wat wils”, zegt schepen van Bibliotheek en Cultuur Kurt Himpe.

Van 4 tot 21 oktober wordt in samenwerking met tal van verenigingen en diensten een brede waaier van activiteiten georganiseerd. “Centraal in het Boekenfeest staat de verwendag in de bibliotheek en in de Standaard Boekhandel op zaterdag 8 oktober”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Met een stand van de Izegemse auteurs, een verteltheater, muziek van “3 For Tea”, een pannenkoekenstand en een cartoonstudio voor de kinderen. In de Standaard Boekhandel komt Bat Pat op bezoek en er is een signeersessie door schrijver-danser Ish Ait Hamou. De link tussen beide locaties wordt verzorgd door toneelgroep Pat Paniek en Life Danscenter. Ze brengen zeker leven in de brouwerij en brengen het Boekenfeest ook in het straatbeeld.”

Tijdens de verwendag kan ook een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling “Spelen van 1900 tot nu”, een tentoonstelling die tot eind oktober in de bibliotheek staat in samenwerking met het Speelgoedmuseum van Mechelen.

Ondeugend ouder worden met Zaki en vrolijk worden met Rick de Leeuw

Het Boekenfeest is doorspekt met gespreksavonden. “Op 4 oktober is er een prikkelende avond over filosoferen met kinderen en op 12 oktober komt Zaki naar Izegem om naar aanleiding van zijn boek te praten over ondeugend ouder worden. Ook dichter-performer Rick de Leeuw zakt af naar de pekkersstad voor een luchtige poëzieavond. Jessie De Caluwé stelt op 21 oktober haar boek “Leve de burn-out” voor en filosofe Tinneke Beeckman spreekt over de teloorgang van de verlichtingsidealen”, vult schepen Himpe aan. “We halen echt heel wat toppers naar onze stad die aan de hand van hun boeken of gedichten het publiek onderdompelen in de doelstelling van het Boekenfeest.”

Kunst, muziek en film

Ook kunst komt aan bod met een lezing door kunsthistoricus Freddy Vandecappelle over “Kunst in Vlaanderen na 1980” met aandacht voor de wondere wereld van Panamarenko, Borremans en Tuymans. Op 12 oktober is er een herdenkingsconcert waarbij Herman Roelstraete in de kijker gezet wordt. Met “A ciel ouvert” wordt een documentaire film over kinderen met psychische en sociale moeilijkheden aan het programma toegevoegd.