Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bijkomende verkeersmaatregelen in Lodewijk de Raetlaan

18 december 2016

Ter hoogte van de dansschool Life Danscenter worden bijkomende maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. “Eerder werd al beslist om begin 2017 in dat deel van de straat een snelheidsbeperking in te voeren van 50 kilometer per uur”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“De verkeerssituatie aan de dansschool werd twee maal besproken in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. Intussen zorgde de technische dienst van de stad er al voor dat de bomen ter hoogte van de dansschool gesnoeid zijn, waardoor de straatverlichting er weer maximaal is.”

Automatische knipperlichten

“Er zullen ook knipperlichten komen zoals in de Noordkaai zodat andere weggebruikers zien dat daar vaak voetgangers de straat dwarsen. Deze knipperlichten werken automatisch als een wagen of vrachtwagen de zone nadert”, verduidelijkt de schepen. “Een zebrapad aan de dansschool aanleggen is praktisch niet mogelijk, aangezien er geen voetpaden zijn in de straat. Door de aanleg van voetpaden zou in een groot deel van de straat de parkeerruimte verdwijnen, waardoor de parkeerproblematiek nog zou toenemen en de situatie er nog gevaarlijker zou worden. Heel wat bezoekers van de dansschool, maar ook van de Kringwinkel en de fruit- en groentehandel komen uit een ruime regio en dat zorgt onvermijdelijk voor het nodige autogebruik.”