Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

17.000 deelnemers voor 30ste editie Zomerzoektocht Davidsfonds

16 oktober 2016

De Zomerzoektocht van het Davidsfonds die deze zomer plaatsvond in Izegem en Roeselare, was een groot succes. Op 16 oktober werd de winnaar van de klassieke zoektocht bekendgemaakt in kasteel Wallemote.  

“De dertigste editie was een schot in de roos”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe. “17.000 deelnemers, waarvan bijna de helft tien keer of meer deelnam. Voor het toerisme in de Leiestreek en specifiek voor Izegem en Roeselare is de Zomerzoektocht een absolute meerwaarde. 36% Van de deelnemers logeerde één of meer nachten in de streek. Meer dan de helft van de deelnemers gaf ook aan interesse te hebben om de streek opnieuw te bezoeken. Daardoor zullen we ook in de toekomst nog een return krijgen van de Zomerzoektocht.”

Belangrijke injectie voor lokale economie

“Ook voor de lokale economie is dit een belangrijke injectie”, vult schepen van Lokale economie Tom Verbeke aan. “Van bij het begin van de zoektocht merkten we veel zoekende bezoekers op. Aanvankelijk veel senioren, tijdens de vakantie heel wat gezinnen. Het deed deugd om tijdens de zomer zoveel bezoekers te zien in onze stad. De deelnemers aan de Zomerzoektocht gaven best wel wat centen uit. Twee derde van de bezoekers gaf namelijk meer dan 50 euro uit. Een snelle rekensom leert ons dat dit een injectie betekent van zo’n 500.000 euro in onze lokale economie. Veel handelaars waren tevreden met de actie.”

“Ook het park rond Wallemote viel in de smaak en bij de gezinnen met kinderen was het open zwembad een trekpleister. Daarnaast organiseerden we samen met Unizo de actie ‘Ondernemen met erfgoed’ waarbij de bezoekers van Eperon d’Or aangespoord werden om met een spaarkaart in de hand onze handelaars, de Ambassadeurs van Eperon d’Or, te bezoeken. Voor ons handelscentrum een bijkomende injectie!”