Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse N-VA stuurt trio naar verkiezingen

24 februari 2014

Op de verkiezingslijsten voor 25 mei prijken ook drie Izegemse N-VA’ers: Kurt Himpe (Kamer), Bert Maertens (Vlaams parlement) en Geert Bourgeois (Vlaams parlement).

Viceminister-president en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand Geert Bourgeois trekt de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams parlement. Hij verdiende zijn sporen eerder in zijn thuisstad als schepen en nu als gemeenteraadsvoorzitter en zetelde ook al in de Kamer.

Burgemeester Bert Maertens, die sinds 2010 federaal volksvertegenwoordiger is, staat als eerste opvolger op de lijst voor het Vlaams parlement. Hij volgde in het federaal parlement vooral de defensiedossiers op. Maertens gaat over van het federale naar het regionale niveau. De Vlaamse bevoegdheden zijn voor hem echter geen onbekend terrein, aangezien hij ook al als kabinetsmedewerker van minister Bourgeois aan de slag was.

Ook schepen en provincieraadslid Kurt Himpe vertegenwoordigt Izegem op de verkiezingslijsten. Nadat hij eerder al kandidaat was voor de Senaatsverkiezingen, staat hij nu op de tiende plaats van de West-Vlaamse Kamerlijst. Van 2007 tot 2010 was hij vicevoorzitter van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en van 2010 tot eind 2012 regeringscommissaris Financiën en Begroting .