Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Plannen voor uitbreiding stadhuis

8 november 2008

De Izegemse gemeenteraad keurde op maandag 3 november 2008 koopopties goed om twee panden op de Korenmarkt in een uitbreidingsproject voor het stadhuis op te nemen. Daardoor kunnen niet alleen de rij woningen aan de noordzijde van de Melkmarkt, maar ook de hoekpanden gebruikt worden voor deze plannen.

N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe formuleerde enkele bedenkingen bij het dossier. “Bedoeling is om aan een private partner de kans te geven een nieuw gebouw te plaatsen. Op de volledige gelijkvloerse verdieping zal er dan een multifunctionele kantoorruimte komen voor de stadsdiensten, op de andere verdiepingen woningen. Hoewel de bevoegde schepen stelt dat er nu al kantoorruimte vrij komt in het stadhuis, lijkt het ons aangewezen om zoveel als mogelijk ruimte ter beschikking te houden voor de stadsdiensten. We weten niet welke uitdagingen er in de toekomst op de steden en gemeenten af komen. De eigenlijke invulling van het project wordt ook pas tijdens een volgende gemeenteraadszitting behandeld”, aldus Kurt Himpe.

“Daarnaast rijzen er steeds meer vragen bij de gebruikte PPS-formule, een samenwerking tussen publieke en private partners. Uit studies is immers gebleken dat op lange termijn de PPS-formule zelfs veel duurder is voor de gemeenschap.”