Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen investering in parkeerterrein voor vrachtwagens

8 februari 2008

Het Izegemse stadsbestuur is niet bereid om te investeren in een parkeerterrein voor vrachtwagens. Dat bleek na een korte discussie in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe kaartte de problematiek al meermaals aan. "In een industriestad als Izegem zijn er veel vrachtwagens. Chauffeurs die grote vrachtwagens voor een langere tijd in de bebouwde kom parkeren, riskeren een boete. Maar veel plaatsen voor het parkeren van vrachtwagens zijn er niet in Izegem", stelt raadslid Himpe.

Gemeenteraadslid Kurt Himpe haalde in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit twee voorbeelden aan van steden en gemeenten die onlangs wél investeerden: in Brugge komt er een parkeerterrein van 3500 vierkante meter en zelfs Ledegem zal investeren in een parkeerterrein voor vrachtwagens met een toegangspoort met afstandsbediening.

Het voorstel van raadslid Himpe stootte op een resolute "njet" van de bevoegde schepen. Veel argumenten tegen het N-VA - voorstel kwamen niet op tafel.

Wat in een gemeente zoals Ledegem kan, kan dus niet in een industriestad zoals Izegem...