Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eindelijk bijeenkomst Bestuurscommissie Stedelijke Academie

17 oktober 2008

De Bestuurscommissie Stedelijke Academie komt eerstdaags samen. Dat antwoordde de schepen van Onderwijs op een vraag van N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe.

De gemeenteraad keurde op 6 oktober de aankoop van muziekinstrumenten, meubilair en informatica goed. Raadslid Kurt Himpe stelde dat er geen advies van de Bestuurscommissie Stedelijke Academie in het dossier aanwezig was. "Het tegendeel zou ons verrast hebben, want de Bestuurscommissie Stedelijke Academie komt al jaren niet meer samen", aldus Himpe.

Voormalig schepen van Onderwijs Didier Vandeputte kondigde een hele tijd geleden aan dat er gewerkt werd aan een gezamenlijke commissie voor onderwijszaken, waarin de Bestuurscommissie Stedelijke Leergangen en de Bestuurscommissie Stedelijke Academie zouden geďntegreerd worden. Maar onlangs werden de Izegemse Stedelijke Leergangen overgeheveld naar het provinciale niveau. Daardoor werd een streep getrokken door deze plannen.

Tijdens de gemeenteraadszitting vroeg gemeenteraadslid Kurt Himpe dus nogmaals wanneer de Bestuurscommissie Stedelijke Academie zou samenkomen. En ja hoor: de schepen had een primeur voor de gemeenteraad. Ze kondigde aan dat er eind oktober een vergadering samenkomt. Hopelijk geen loze belofte en een nieuwe start voor het adviesorgaan. Jarenlang was er immers geen advies van de Bestuurscommissie over personeelszaken en belangrijke aankopen.