Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bewogen gemeenteraadszitting

23 januari 2008

"De gemeenteraadszitting van 21 januari 2008 kan wel degelijk de stempel "nooit gezien in de Izegemse geschiedenis" krijgen. De meerderheidspartijen zaten er kort na de start van de zitting verslagen bij. Bij ongeveer elk agendapunt botsten Cd&V, SP.a en Groen! op een muur van gefundeerde opmerkingen van de oppositie. Onvolledige dossiers, gebrek aan communicatie en interne verdeeldheid troef bij de meerderheid", besluit N-VA – fractieleider Kurt Himpe na de zitting.

Zo kreeg een voorstel van de gemeenteraadsvoorzitter – lid van de meerderheid – om de gemeenteraadsleden efficiënter te informeren enkel steun van de oppositiepartijen. De voorzitter van de gemeenteraad wil dat de rechten van de gemeenteraadsleden gerespecteerd worden en dat hen alle informatie waarop ze recht hebben ook bezorgd wordt. Hij stelt vast dat meerderheidsleden meer informatie krijgen dan leden van de oppositie en dit kan niet. Hij komt dan ook op voor de rechten van de hele gemeenteraad, wat hem siert.

De N-VA – fractie steunde bij monde van Kurt Himpe en Geert Bourgeois volop dit voorstel.

Het werd een beschamende vertoning voor de meerderheid: de CD&V steunde niet eens haar eigen gemeenteraadsvoorzitter. “Na de zitting was er onmiddellijk spoedoverleg bij CD&V en dat toonde duidelijk aan dat de interne wonden moesten gelikt worden”, aldus Kurt Himpe.