Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem betaalt te veel verwijlintresten

8 november 2006

Tijdens de gemeenteraadszitting van 6 november vroeg gemeenteraadslid Kurt Himpe aan het Izegemse stadsbestuur om facturen op tijd te betalen. Stad Izegem moet immers te veel verwijlintresten betalen.

"Een tijd geleden haalde de vaststelling dat de federale regering facturen laattijdig betaalt en daardoor ondernemingen in de problemen brengt en verwijlintresten moet betalen het nieuws. We kunnen moeilijk de federale begroting vergelijken met de Izegemse stadsbegroting. Het zou me ook sterk verwonderen dat de stad Izegem ondernemingen in de problemen brengt door het laattijdig betalen van een aantal facturen", stelde raadslid Himpe.

"Maar de stad Izegem betaalt net zoals de federale regering jaarlijks een flinke som verwijlintresten. Het ene jaar wat meer dan het andere jaar: zo betaalden we 10591 euro verwijlintresten in 2003, 3537 euro in 2004 en in 2005 betaalden we maar liefst 12897 euro verwijlintresten", deelde Himpe mee.

Uiteraard konden deze financiŽle middelen voor andere zaken aangewend worden. Gemeenteraadslid Kurt Himpe riep het stadsbestuur op om de facturen op tijd te betalen: een stadsbestuur heeft immers een voorbeeldfunctie en zo vermijden we het betalen van verwijlintresten.

Trouwens: de verwijlintresten moesten de laatste jaren bijna altijd aan dezelfde ondernemer betaald worden.