Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Rechtstreekse treinverbinding Rijsel-Brugge-Oostende: matig succes en verlieslatend  

16 november 2006

Deze week kwam in de Kamercommissie voor de Infrastructuur, het Verkeer en de Overheidsbedrijven de rechtstreekse treinverbinding Rijsel-Brugge-Oostende opnieuw aan bod.

Afgelopen zomer (tussen mei en september) werd een proefproject opgestart met een rechtstreekse trein tussen Rijsel, Brugge en Oostende die reed op vrijdag, zaterdag en zondag. Op 13 oktober raakte bekend dat de NMBS dat project volgend jaar herhaalt.

De Brugse hotelsector die al jaren ijvert voor zo'n treinverbinding, huivert van het voorstel en stelt dat "de proeftrein een onding was en dat ze geen zin hebben in een herhaling van het debacle" (Het Nieuwsblad, 18/10/2006). De Brugse hotelsector stelt zelfs voor om een plan b in het leven te roepen: een shuttledienst met dagelijkse bussen tussen Rijsel en Brugge.

In de Kamercommissie stelde een MR - Kamerlid een vraag over deze verbinding en stelde dat het maar een matig succes was en dat het project verlieslatend was.

Dat het om een matig succes handelde, stelden N-VA - partijbestuurslid Kurt Himpe en Kamerlid Patrick De Groote al. De kritiek op het proefproject is inderdaad veelzijdig: weinig tot geen afstemming op het internationale treinverkeer, de prijszetting en de formule van ticketing waren weinig consumentgericht en zeker niet afgestemd op de tussenkanalen van de reisindustrie, de frequentie van de treinverbinding was ondermaats en de promotionele inspanningen van de NMBS waren beperkt.

Intussen blijft het wachten op het antwoord van de staatssecretaris voor Overheidsbedrijven op een parlementaire vraag van Kamerlid Patrick De Groote: was er eigenlijk wel overleg tussen de NMBS en de reissector en de hotelsector in Brugge en Oostende en is de NMBS van plan om het project gewoon te herhalen of ook ingrijpende wijzigingen aan te brengen?