Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parlementaire vraag over de toekomst van het Emelgemse postkantoor 

14 november 2006

Gemeenteraadslid Kurt Himpe wil duidelijkheid over de toekomst van het Emelgemse postkantoor en laat een parlementaire vraag stellen door Kamerlid Patrick De Groote.

Er duiken heel wat vragen op over de mogelijke sluiting van postkantoren. Op verschillende plaatsen is er echter nog geen sprake van sluiting, maar wel sterk gewijzigde openingsuren.

Zo werden sinds 6 juni 2006 de openingsuren van het postkantoor in Emelgem sterk gereduceerd. Vroeger was het postkantoor elke werkdag open van 9u.00 tot 12u.00 en van 14u.00 tot 16u.00, maar de openingsuren zijn nu zo gewijzigd dat er een reductie is met maar liefst negen uren per week. Het gaat overigens niet alleen om een reductie in uren, maar ook om een verlies van regelmaat, wat desoriŽnterend werkt voor de klanten. Zo is het postkantoor bijvoorbeeld open op maandagnamiddag, gesloten op dinsdagvoormiddag en op woensdag, donderdag en vrijdag enkel open in de namiddag.

Het Izegemse stadsbestuur stuurde eind augustus 2006 een protestbrief naar De Post over de gang van zaken. Er was over deze ingrijpende wijziging immers geen overleg of communicatie met het stadsbestuur. Te verwachten valt dat de nieuwe situatie ertoe zal leiden dat het aantal klanten vermindert, wat dan in de toekomst een reden kan zijn voor De Post om dit kantoor te sluiten.

De bevolking van de deelgemeente Emelgem is ongerust. In het verleden werd het postkantoor in de andere deelgemeente van Izegem (Kachtem) immers ook al gesloten.

Met de parlementaire vraag wil de N-VA een antwoord op een reeks vragen. Bij de sluiting van een postkantoor is er een afspraak dat drie maanden voor de sluiting er een contact moet zijn met de burgemeester. Gemeenteraadslid Kurt Himpe wil weten of er ook afspraken gelden bij een ingrijpende wijziging van de openingsuren van een postkantoor.

De N-VA wil weten of de staatssecretaris van Overheidsbedrijven kan garanderen dat er na de wijziging van de openingsuren van een bepaald postkantoor een bufferperiode gehanteerd wordt voor de evaluatie van het aantal klanten van het betrokken postkantoor. Na een ingrijpende wijziging is het mogelijk dat klanten een tijd weg blijven, waardoor het klantenbestand (tijdelijk) daalt.

Ook wil raadslid Himpe weten wat de reden was voor de reductie van het aantal openingsuren van het postkantoor in Emelgem en of de staatssecretaris voor Overheidsbedrijven kan garanderen dat het postkantoor van Emelgem tijdens de volgende jaren behouden blijft.