Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parlementaire vraag over de btw-recuperatie van rioolinvesteringen

10 november 2006

Naar aanleiding van de onduidelijkheid over het dossier van de btw-recuperatie van rioolinvesteringen tijdens de laatste zitting van de commissie voor FinanciŽn laat gemeenteraadslid Kurt Himpe een parlementaire vraag stellen.

Op dit moment is de toestand voor de steden en gemeenten niet duidelijk. De federale minister van FinanciŽn stelde eerder dat de steden en gemeenten zich bij twijfel over de draagwijdte van het recht op aftrek moeten richten tot het btw-controlekantoor waaronder ze ressorteren. Maar daar loopt het al verkeerd: bepaalde gemeenten slagen er in om de btw van investeringen in het rioleringsnetwerk te recupereren, terwijl dat niet zo eenvoudig is voor andere gemeenten. De diverse btw-controlekantoren passen dus andere regels toe of interpreteren de regels anders.

Met de vraag - ingediend door Kamerlid Patrick De Groote - wil de N-VA weten hoeveel steden en gemeenten tot op heden een btw-nummer aangevraagd hebben en hoeveel steden en gemeenten al een dossier voor btw-recuperatie indienden. Ook wil de N-VA weten waarom er geen limitatieve lijst opgesteld wordt van de rechtstreekse en onrechtstreekse investeringen die al dan niet in aanmerking komen voor btw-recuperatie.