Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Het Izegemse politieke jaar 2006 in woord en beeld

29 december 2006

Januari 2006: uit statistieken bleek dat de Izegemse dienst 100 heel wat minder interventies kon uitvoeren doordat er geen vaste permanentiedienst was. Gemeenteraadslid Kurt Himpe riep het stadsbestuur op om er dringend werk van te maken. Het stadsbestuur reageerde woedend op de mededeling van het raadslid. Enige tijd later was er een vaste permanentiedienst...

Januari 2006: dezelfde maand kaartte gemeenteraadslid Kurt Himpe aan dat de scouts de lokalen aan de Zuidkaai moeten verlaten. Een bouwpromotor wil er appartementen bouwen. Vooral op het vlak van communicatie tussen het stadsbestuur en de scouts liep er heel wat fout.

Maart 2006: gemeenteraadslid Kurt Himpe stelde tijdens de gemeenteraadszitting voor om thesissen die handelen over Izegem te laten publiceren. Het voorstel werd unaniem goedgekeurd. Bij de eerste begrotingswijziging werd ook al een bedrag ingeschreven voor het project.

April 2006: moet café Abele wijken voor een rotonde? Na een tussenkomst van gemeenteraadslid Kurt Himpe in de gemeenteraad, een bezwaarschrift tijdens het openbaar onderzoek en een parlementaire vraag werd de onteigeningszone uit het ruimtelijk uitvoeringsplan geschrapt.

Juni 2006: de Izegemse N-VA stelde de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Heel wat nieuwe gezichten en oude getrouwen. Vlaams minister Geert Bourgeois fungeerde als lijsttrekker, gemeenteraadslid Kurt Himpe als lijstduwer.

Juli 2006: gemeenteraadslid Kurt Himpe op de barricaden voor het behoud van het postkantoor in Emelgem. Het stadsbestuur stuurde op zijn vraag een protestbrief naar aanleiding van de wijziging van de openingsuren.

Oktober 2006: de N-VA behaalde zes zetels in de Izegemse gemeenteraad. Geert Bourgeois behaalde het hoogste aantal stemmen van alle Izegemse kandidaten. Gemeenteraadslid Kurt Himpe behaalde 913 stemmen, ruim 200 voorkeurstemmen meer dan bij de verkiezingen in 2000.

December 2006: de carpoolparking aan de E403 krijgt verder vorm. Het was gemeenteraadslid Kurt Himpe die ook hier de kar trok en pleitte voor het behoud en de uitbouw van de parking.